Kort Nieuws

Campagne 2014

De Amerikaanse kiezer gaat in november naar de stembus om een nieuw Huis van Afgevaardigden te kiezen en een derde van de Senaat wordt opnieuw gekozen. Met de tussentijdse verkiezingen staat er veel op het spel. Als de Democraten de meerderheid in de Senaat houden en 17 zetels winnen in het Huis hebben ze ook daar een meerderheid. Een meerderheid in het Congres maakt het voor president Obama eenvoudiger om zijn plannen door te voeren. Maar als de Republikeinen de meerderheid in het Congres krijgen zal de president het moeilijk krijgen en worden het nog 2 zware jaren. De uitkomst van de tussentijdse verkiezingen kunnen een grote impact hebben voor 2016. Daarnaast is er Hillary Clinton. Wat gaat zij doen? Doet ze mee of niet in 2016? En er zijn een aantal Republikeinen die wellicht in 2016 de ambitie hebben om in het Witte Huis te komen, waaronder Chris Christie. En wat voor invloed heeft Obamacare en de economie op de kiezers? Vragen waar we in de loop van dit jaar antwoord op zullen krijgen. Lees ook het artikel “Wat brengt 2014?” Lees meer hier.

Utah wil homohuwelijk blokkeren

De staat Utah gaat het Hooggerechtshof vragen om onmiddellijk een de legalisering van het homohuwelijk te blokkeren. Een rechtbank in Utah besloot onlangs om het homohuwelijk toe te staan. De kans dat het Hooggerechtshof het verzoek van Utah inwilligt is niet erg waarschijnlijk omdat het Hooggerechtshof eerder besloot dat op basis van gelijkheid mensen van het zelfde geslacht met elkaar moet kunnen trouwen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Homohuwelijk, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat, Utah en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.