Kort Nieuws

Waterboarding

De voormalige gouverneur van Alaska en Republikeinse vice-president kandidaat van 2008, Sarah Palin, laat weer van zich horen. En Palin doet weer absurde uitspraken en lijkt de weg kwijt. Palin zei afgelopen week tot de aanwezigen van de jaarlijkse bijeenkomst van de National Rifle Association (NRA) dat waterboarding volgens haar het “baptize” (=dopen) van terroristen is. “If I was in charge”, aldus Palin. “They would know, waterboarding is how we baptize terrorists.” Gelukkig is Palin niet “in charge.” John McCain, die in 2008 Palin als zijn running mate koos, is tegen waterboarding en noemde het illegaal en ineffectief. Tijdens de Vietnam oorlog werd McCain zelf jaren lang gemarteld door de Noord-Vietnamezen. Voor de The Daily Show was dit natuurlijk een kolfje naar hun hand en besteedde er dan ook aandacht aan. Lees meer hier.

Republikeinen blokkeren verhoging minimumloon

De Republikeinen blokkeerde afgelopen week de verhoging van het minimumloon naar 10,10 dollar per uur. Het voorstel kreeg te weinig steun om er over te debatteren en over te stemmen. De Democraten hebben het onderwerp tot één van de prioriteiten van de tussentijdse verkiezingen in november gemaakt en schilderen de Republikeinen af als een partij die niet geeft om laagbetaalde werknemers. President Obama haalde hard uit naar de Republikeinse senatoren die tegen verhoging van het minimumloon zijn. “If your member of Congress doesn’t support raising the minimum wage, you gotta let them know they’re out of step and if they keep putting politics ahead of working Americans, you’ll put them out of office”, aldus Obama. Lees meer hier.

Clinton en de media

De relatie van de Clinton’s en de media is altijd moeizaam geweest.

Tweet controle

Het Witte Huis werkt met een officiële ‘media monitor’, de 24-jarige Jessica Allen, zo meldt Villamedia. Die doet de hele dag niets anders dan tweets bekijken van journalisten, opiniemakers, mensen die invloed hebben. President Obama en zijn team houden zo Twitter heel strak in het oog. Het gevolg is dat Amerikaanse journalisten meteen na een ‘foute’ tweet een e-mail of telefoontje van de regering Obama krijgen, aldus Villamedia. Volgens Yahoo News, dat met het verhaal kwam over de ‘media monitor’, verlopen die telefoongesprekken meestal in een rustige sfeer. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.