Update tussentijdse verkiezingen

Voorsprong voor Republikeinen

In het onderstaande rekensommetje wordt uitgelegd in welke staten de Republikeinen zetels moeten winnen om de meerderheid in de Senaat te krijgen.

De Republikeinen hebben nu 45 zetels van de totaal 100 zetels. Ze hebben er 6 nodig om de meerderheid (= 51 zetels) te krijgen. Er zijn staten waar de Republikeinen zeker zijn van de winst. Dat zijn West Virginia, South Dakota en Montana. De Republikeinen zullen in nog 3 staten moeten winnen om de meerderheid te winnen. De staten waar het spannend is zijn Alaska, Arkansas, Iowa, New Hampshire, Louisiana, Colorado en North Carolina. De staat Kansas is een echte toss up. Niemand durft daar een voorspelling te doen. Bill Clinton ging zelfs naar zijn thuisstaat Arkansas om daar voor de Democratische kandidaat campagne te voeren. En Hillary Clinton gaat naar Kentucky om daar voor de Democratische kandidaat Alison Lundergan Grimes, die het tegen Mitch McConnell op neemt, campagne te voeren.

De race in Alaska lijkt in het voordeel van de Republikeinen te worden beslecht. De Democratische senator Mark Begich ligt in de laatste peiling 6 procent achter op zijn Republikeinse rivaal Dan Sullivan. Sullivan kreeg in de laatste peiling 50 procent van de stemmen en Begich 44 procent. De foutmarge is wel 3,5 procent. En zo zijn er nog meer staten waar het erg spannend is en waar het verschil soms 1 of 2 procent is.

Daarnaast proberen de Republikeinen in spotjes de Democratische kandidaten te linken aan president Obama die ook te kampen heeft met lage populariteitscijfers.

Naast de races voor zetels in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat zijn er ook nog races voor het gouverneurschap in verschillende staten, zoals Texas. En ook daar staan de Republikeinen er goed voor.

Het enige goede nieuws voor Democraten is dat de Republikeinen niet de absolute meerderheid van 60 zetels zullen halen waardoor alles zonder enkele Democratische of onafhankelijke senatoren wordt aangenomen en meteen ook doorslaggevend is.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alaska, Arkansas, Colorado, Democraten/Democratische partij/DNC, Kentucky, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.