Alle aandacht

Met 17 republikeinse kandidaten die allemaal de presidentiële nominatie willen winnen is het moeilijk om de aandacht op je te vestigen. Tijdens campagne evenementen proberen de kandidaten de aandacht van de verschillende media te krijgen. En met zoveel kandidaten is dat lastig.

Een manier om de aandacht te krijgen en die op dit moment lijkt te werken is om extreme uitspraken te doen. Donald Trump krijgt veel aandacht van de media, talkshows worden gevuld met nieuws over zijn campagne en hij wordt vaak geïnterviewd om zijn uitspraken toe te lichten. Trump schoffeerde eerder Mexicanen door ze drugdealers en verkrachters te noemen. Daarna beledigde hij senator John McCain die volgens Trump geen oorlogsheld is en onlangs beschuldigde een vrouw ervan dat Trump  woedend werd toen ze in het verleden vroeg om een bespreking te onderbreken zodat ze ergens moedermelk kon afkolven. Trump krijgt met dit soort uitspraken en zijn manier van omgaan met de media de volledige aandacht.

Andere Republikeinse kandidaten die het oneens zijn met Trump, lijken zich zorgen te maken om de aandacht die hij krijgt. De media aandacht zorgt er ook voor dat Trump in verschillende peilingen aan de leiding gaat en een redelijke voorsprong heeft op concurrenten als Scott Walker, Jeb Bush en Marco Rubio. Presidentiële kandidaat Mike Huckabee, die ergens onderaan de peilingen bungelt, moet gedacht hebben dat als de tactiek van Trump zo goed werkt dan doe ik ook een extreme uitspraak. Huckabee zei dat de deal van de regering Obama met Iran over het nucleaire programma er voor zorgt dat “Israël is marching to the “door of the oven.” “ Huckabee refereerde hier aan de Holocaust. De uitspraak had het gewenste effect. Huckabee kreeg even aandacht. President Obama reageerde er op en Huckabee werd door een programma van Fox uitgenodigd.

Met zoveel kandidaten is het moeilijk om aandacht te krijgen. De media kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarnaast is het al lang bewezen dat sound bites en sterke retoriek en stevige uitspraken worden opgepikt door de verschillende media en ‘nieuws’ zijn.

De uitspraken van Trump en Huckabee zullen niet de laatste zijn en we zullen wellicht nog meer extreme uitspraken horen. De grens is nog niet bereikt. Toch zijn er kandidaten die de uitspraken van Trump veroordelen, maar niet hun tactiek of retoriek aanpassen om alle aandacht naar zich toe te trekken. Het kan namelijk ook tegen je werken. De uitspraak heeft Huckabee in de peilingen namelijk niets opgeleverd.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Donald Trump/President Trump, Mike Huckabee, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.