Televisiegeweld

Dat de campagne voor de presidentsverkiezingen is los gebarsten is bekend. Dat is goed te zien in de verschillende campagne spotjes. Bij de Republikeinen, waar de concurrentie groot is en de race om wie de nominatie wint alles behalve gelopen is, vliegen de campagne spotjes je om de oren.

Senator van Texas, Ted Cruz, die vooral in Iowa de steun van de evangicals probeert te winnen, kwam met een spotje waar God en wapens centraal staan.

En Cruz kwam met een spotje over illegale immigratie en wat alle Republikeinse kandidaten willen; een betere bescherming van de grens met Mexico.

Zakenman Donald Trump, die geen media aandacht tekort komt, besloot toch om miljoenen uit te geven aan een campagne spotje waar zijn controversiële uitspraken voorbij kwamen over moslims en illegale immigratie.

Mike Huckabee kwam vlak voor de Kerst met een spotje dat een variant was op het verhaal “It Was The Night Before Christmas.”

De voormalige neurochirug Ben Carson kwam met een spotje “We the People”, omdat het om de gewone Amerikaan gaat en de overheid lijkt dat te zijn vergeten. Carson is bezorgt om de toekomst.

Genoeg spotjes dus, waardoor de kiezer soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wat opvalt, is dat het helemaal mis gaat met Amerika als er geen Republikeinse president komt. Hoe anders is dat bij spotjes van Hillary Clinton. Het onderstaande spotje gaat over gelijkheid, zoals het homohuwelijk.

Maar Hillary Clinton waarschuwt de kiezer ook dat één van de Republikeinse kandidaten kans maakt om president te worden. Ze valt Donald Trump en Ted Cruz aan op hun buitenlands beleid. Zij is de persoon om ze te stoppen.

Senator van Vermont, Bernie Sanders heeft het over verandering en geeft in spotjes aan dat hij het tegen Wall Street zal opnemen en tegen het politieke establishment. Hij wil échte verandering.

Er zullen nog veel spotjes volgen en zullen alleen maar harder worden. Er zal weer veel met modder worden gegooid. Dat is ondertussen een vast onderdeel tijdens de Amerikaanse presidentverkiezingen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Mike Huckabee, Nieuws/Amerika/VS, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.