Trump wint verkiezingen

Niemand verwachtte het, maar Donald Trump is de nieuwe president van Amerika. Donald Trump won de verkiezingen overtuigend van Hillary Clinton. Het was geen grote overwinning, maar Trump haalde 289 kiesmannen, tegenover 219 kiesmannen voor Clinton. De staten Michigan, Minnesota en New Hampshire zijn nog close too call. Clinton won met een lichte voorsprong wel de popular vote.

In zijn overwinningstoespraak bedankte hij alle kiezers die op hem gestemd en, maar hij zei dat hij een president wil zijn voor alle Amerikanen. Trump zei dat hij het land weer wil bij elkaar wil brengen, maar dat wordt een zeer lastige opgave. Het land is tot op het bot verdeeld.

Hillary Clinton feliciteerde in haar toespraak Donald Trump, maar gaf net als Trump dat er iets aan de grote verdeeldheid moeten worden gedaan. Clinton gaf pas laat haar toespraak. De campagne van Clinton had deze verkiezingsuitslag niet verwacht.

De Democraten slaagde er niet in om de meerderheid in de Senaat te heroveren op de Republikeinen en dat maakt het voor president Trump eenvoudiger om zijn plannen door het Congres te krijgen. Ook het aanstellen van een nieuwe rechter voor het Hooggerechtshof, die door de Senaat moet worden goedgekeurd, zal eenvoudiger zijn. In de Senaat  hebben de Republikeinen 51 van de 100 zetels. De Democraten hebben 47 zetels en er zijn twee onafhankelijke senatoren. Het Huis van Afgevaardigden blijft ook Republikeins.

Waar ging het voor Clinton mis? De campagne van Clinton heeft Donald Trump onderschat. De uitslag van de verkiezingen laat zien dat de Amerikaanse kiezer de afkeer van het establishment, de onvrede over de koers van het land, werkloosheid en frustratie met Washington heeft omgezet in een stem voor Trump. Mede door dat Trump het had over banen en het heronderhandelen van handelsakkoorden won Trump de staten waar veel banen zijn verdwenen, Ohio, Pennsylvania, Indiana en Wisconsin, beter bekend als de Rust Belt.

De nachtmerrie waar de Democraten bang voor waren is uitgekomen. De Democraten rest niets anders dan hun wonden te likken na deze voor hun desastreus verlopen verkiezingen. Ze verliezen het Witte Huis. De Democraten zullen aan zich een grondige reality check moeten onderwerpen ze zullen zo snel mogelijk naar 2020 willen kijken.

Gaat Trump echt de muur bouwen bij de grens met Mexico? Gaat hij Hillary Clinton echt laten vervolgen? Gaat hij echt alle illegale immigranten deporteren? Of Trump. na een harde campagne, deze plannen en andere echt gaat uitvoeren is afwachten.


Click the map to create your own at 270toWin.com

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Senaat en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.