Anti-Obama president

Het lijkt alsof president Donald Trump in het Witte Huis zit om vooral het beleid van president Obama af te schaffen. Trump heeft zich tot doel gesteld om niet echt een eigen beleid of strategie te ontwikkelen, een zogenoemde doctrine. Trump gaf aan dat hij zich niet aan een schema houdt, maar als hij dat zou doen, dan lag hij al voor op dat schema.

Het beleid van zij voorganger om zeep helpen kan ook een strategie op zich zijn, maar Trump, die steeds minder steun in het Congres heeft, lijkt vooral voor zichzelf in het Witte Huis te zitten. Trump schafte onlangs de subsidies voor Obamacare af, wat vooral de armste Amerikanen zal treffen en dus een groot deel van zijn achterban. Het laat zien dat Trump weer een belangrijk onderdeel van Obama’s erfenis om zeep helpt. De Amerikaanse Rekenkamer heeft uitgerekend dat de zorgpremies zullen stijgen en dat ongeveer 1 miljoen Amerikanen hun zorgverzekering niet meer kunnen betalen en dus onverzekerd raken.

Trump ontvouwde ook een nieuwe strategie voor Iran, wat er op neer komt dat als het Congres niets doet hij de het akkoord met Iran over het nucleaire programma, waar door Amerika, China, Ruisland en Europese Unie lang aan is gewerkt, eenzijdig zal opzeggen.

Trumps plannen om het belastingsysteem grondig te hervormen zorgt er voor dat Trump er als zakenman beter van wordt, al beweert hij dat dit niet zo is en dat vooral de middenklasse veel minder belasting gaat betalen. Dat mag zo zijn, per saldo gaan zijn er niet op voor uit als hun zorgpremie met vele procenten omhoog gaat.

Trump ontpopt zich als de anti-Obama president. Elke wet of plan van waar Obama’s handtekening of signatuur aan zit wordt door Trump om zeep geholpen. Trump heeft zich tot doel gesteld niet zoveel zelf te bereiken, dat kan ook niet met alle chaos in het Witte Huis, zoals senator van Tennessee, Bob Corker, nogmaals aangaf. Het voornaamste doel is om de erfenis van Obama te wissen.

Trump schrapte eerder als het vrijhandelsverdrag TPP, stapte uit Parijs klimaatakkoord en besloot dat de bouw van de Keystone Pipeline XL gewoon kan door gaan. Het zijn allemaal akkoorden waar president Obama hard voor heeft onderhandeld of heeft ondertekend.

Donald Trump zit vooral voor zichzelf in het Witte Huis en regeert voornamelijk via Twitter. Hij neemt Noord-Korea, China en senatoren van zijn eigen partij via tweets de maat. Twitter fungeert vooral als afleidingsmanoeuvre. Zijn Twitterstorm richting de NFL was vooral bedoeld als afleiding van de problemen met de hulpoperatie in Puerto Rico en het feit dat voor de zoveelste keer het niet lukte om Obamacare af te schaffen en te vervangen.

De anti-Obama president laat er geen gras over groeien en doet er alles om te zorgen dat Amerika Obama vergeet. Ondertussen glijdt het land af naar een bedenkelijk niveau en vergeet Trump soms decreten te ondertekenen. Als dat vaker gebeurd is er nog een sprankje hoop.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Belastingen, China, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Noord-Korea, Puerto Rico en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.