Kort Nieuws

Huis Reagan te koop

reagan-house-story-topDe Pacific Palisades in Californië, het huis waar Ronald Reagan en zijn vrouw Nancy woonden, voordat ze hun intrek in het Witte Huis namen in 1981, staat te koop. In de jaren ’50 toen Reagan niet meer in zoveel films speelde woonde hij in het huis. Lees meer hier.

Tea Party woedend na akkoord ‘fiscal cliff’

Prominente mensen in de Tea Party beweging roepen op tot actie na het akkoord dat er teaparty logovoor zorgde dat de ’fiscal cliff’ werd vermeden. Amy Kremer, voorzitster van de Tea Party Express, zei afgelopen week dat ze “outraged” is over het akkoord. Het akkoord dat werd gesloten tussen de Republikeinse fractievoorzitter in de Senaat, Mitch McConnell en vice-president Joe Biden houdt in dat de rijkste Amerikanen meer belasting gaan betalen. Gezinnen de die meer dan 450.000 dollar verdienen en individuen die meer dan 400.000 dollar verdienen gaan ook meer belasting betalen. De zogenoemde Bush tax cuts worden niet verlengd. Lees meer hier.

Boehner herkozen

John Boehner is herkozen als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. Maar 9 boehnerpressRepublikeinen stemde niet op hem. Boehner kreeg 220 stemmen, de Democratische fractievoorzitster, Nancy Pelosi kreeg 192 stemmen en 14 mensen stemde niet of op iemand anders. Boehner ligt onder vuur nadat hij weigerde om het Huis te laten stemmen over de hulp voor de slachtoffers van de orkaan Sandy. Boehner besloot de stemming uit te stellen en dat werd hem niet in dank af genomen. Het lijkt er op dat Boehner niet meer onvoorwaardelijk op de steun van zijn partijgenoten kan rekenen. Lees meer hier.

Daily News boos

Het Vrijheidsbeeld met een groot bebloed mes in de rug. Zo verbeeldde de Amerikaanse krant Daily News afgelopen week de woede over het uitblijven van federaal hulpgeld voor de schade veroorzaakt door de orkaan Sandy, zo meldt Villamedia. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden moet een steunpakket van 60,4 miljard dollar (45,7 miljard euro) nog officieel goedkeuren, aldus Villamedia. De Senaat heeft het pakket al goedgekeurd. De stemming stond gepland voor 1 januari, maar werd door John Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis, uitgesteld. Dat kwam hem op felle kritiek te staan (zie ook Congres keurt hulp Sandy goed).

Werkloosheid stabiel

In de maand december kwamen er 155.000 banen bij in Amerika. In geheel 2012 kwamen er 1,84 miljoen banen bij, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. Het werkloosheidspercentage veranderde niet en blijft, net als in december, op 7,8 procent. Lees meer hier.

Congres keurt hulp Sandy goed

Het Congres stemde afgelopen week, na het eerder uit te stellen, voor een hulppakket van capitolhill9.7 miljard dollar voor de slachtoffers van de orkaan Sandy. Boehner stelde de stemming uit vanwege de ‘fiscal cliff’ en vond andere stemmingen belangrijker. Chris Christie, gouverneur van New Jersey, de staat die het zwaarst werd getroffen door Sandy, uitte felle kritiek op Boehner. Het Huis stemde uiteindelijk met 354 stemmen voor en 67 tegen. De Senaat stemde eerder al voor het hulppakket. Lees meer hier.

Nieuwe minister Defensie

chuck-hagelPresident Obama, zal zoals verwacht, de voormalige Republikeinse senator van Nebraska, Chuck Hagel, voordragen als de nieuwe minister van Defensie, aldus CNN. De keuze voor Hagel is niet onomstreden. Verschillende Republikeinen en Democraten hebben al aangegeven dat ze nog niet weten of ze de benoeming van Hagel zullen goedkeuren. Het Congres moet de benoeming van Hagel namelijk goedkeuren. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Bezuinigingen, Chris Christie, Defensie, Huis van Afgevaardigden, John Boehner, Nieuws/Amerika/VS, Sandy, Senaat, Tea Party en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Kort Nieuws

  1. Anoniem zegt:

    Excellent post. I was checking constantly
    this weblog and I am impressed! Extremely useful info specifically the closing phase 🙂 I deal with such info
    a lot. I was looking for this particular info for a very lengthy time.
    Thank you and best of luck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.