Debat wapenwetgeving zinloos

Het bloedbad in een bioscoop in Aurora, Colorado, heeft het debat over regels voor het houden van wapens weer doen oplaaien. Maar het debat is nu een week na de schietpartij al weer naar de achtergrond verdwenen. Het debat over strengere wapenwetgeving is dan ook zinloos en levert niets op.

President Obama sprak nog wel over het bloedbad, maar ook hij zal zich in een verkiezingsjaar niet aan het politiek gevoelige onderwerp wagen. De Democraten op Capitol Hill riepen op tot een nationaal debat over wapenwetgeving, maar voegden niet de daad bij het woord door met nieuwe plannen te komen voor strengere regelgeving.

De schutter in Aurora had een semi-automatisch wapen en de Democraten willen dit type wapens en de bijbehorende munitie verbieden. Een vergelijkbaar plan werd vorig jaar na aanleiding van de schietpartij in Tucson, Arizona, waar 6 mensen bij omkwamen, ingediend, maar het leverde niets op.

“We see what’s in the (Republican-controlled) House and we see the power of the NRA around here”, aldus de Democratische senator van New York, Chuck Schumer. “The way to overcome it is for citizens, the silent majority”, aldus Schumer, een term die 40 jaar geleden door president Richard Nixon werd gebruikt. “The Second Amendment can have reasonable limits”, aldus Schumer.

De Republikeinen maakten al snel duidelijk dat nieuwe wapenwetgeving geen kans van slagen heeft in het Congres. “I don’t sense any movement among either Democrats or Republicans in the direction of thinking that stricter gun control laws would likely have prevented this horrible occurrence in Colorado”, aldus de Republikeinse fractievoorzitter in de Senaat, Mitch McConnell.

“The president has made clear that he’s not going to use this horrific event to push for new gun laws, and I agree”, zo zei de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Arizona, Colorado, Democraten/Democratische partij/DNC, John Boehner, Mitch McConnell, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Debat wapenwetgeving zinloos

  1. Pingback: Vuurwapengeweld epidemie lijkt niet te stoppen | Focus on America

  2. Pingback: Schuldige schutters | Focus on America

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.