Kort Nieuws

Opties

President Obama heeft een “fundamental set of options” voor een militaire reactie op de crisis in Irak, aldus een medewerker van het Witte Huis tegenover CNN. De opties kunnen veranderen een aangepast worden. Obama en zijn nationale veiligheidsteam hebben afgelopen week gewerkt aan opties voor mogelijke miljonair acties tegenover de islamitische terroristen van de Islamic State of Iraq and Syria (ISIS). Obama maakte bekend dat er 300 mensen, waaronder special forces, naar Irak gaan om onder andere de ambassade en andere Amerikaanse belangen te beschermen. Lees meer hier.

Eigen wereld

Een steeds verder oplopende ruzie tussen Republikeinse afgevaardigde van New York, Peter King en de Republikeinse senator van Texas, Ted Cruz lijkt de voorbode van een conflict in de Republikeinse partij en het begin van de voorverkiezingsstrijd voor de Republikeinse nominatie. Het is ook het gevecht tussen het Republikeinse establishment en de Tea Party. King zei afgelopen week dat Cruz “has decided to be the center of his own universe” na dat Cruz kritiek had geuit op de politieke stijl van King. Het wordt vast een gezellige zomer. Lees meer hier.

Opvolging

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden kozen afgelopen week Kevin McCarthy als de nieuwe fractievoorzitter. McCarthy volgt Eric Cantor op die opstapte na dat hij de voorverkiezing won. McCarthy, de afgevaardigde van Californië versloeg de afgevaardigde van Idaho, Raul Labrador. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Irak, Nieuws/Amerika/VS, Ted Cruz en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.